300 g cibule
4 ks jablka (600g)
sklenice vína ( asi 2 dcl)
máslo
olej
vývar (voda) dle potřeby
čerstvý zázvor asi 10g
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. 2 jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Druhá dvě jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
V hrnci necháme na tuku zpěnit cibuli. Na pánvi z rozpuštěným máslem a olejem opečeme líčka asi 2-3 minuty z každé strany až se zabarví. Líčka přendáme do hrnce s cibulí a necháme 3 minuty odležet. Poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor nakrájený na plátky a zalijeme sklenicí bílého vína. Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso celé ponořeno, přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny.
Podle potřeby doléváme vývarem. Mezitím si v dalším hrnci orestujeme na másle jablka nakrájená na plátky (asi 2-3 minuty). Jakmile jsou líčka měkká, vyjmeme je a šťávu varem zredukujeme. Líčka nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, přidáme je k orestovaným plátkům jablek a přepasírujeme na ně přes síto vyvařenou šťávu. Vaříme ještě asi 15 minut.
Recept z časopisu La Cucina Italiana