Guláš se zakysanou smetanou

Červenohnědá omáčka typické chuti a vůně po použitých surovinách, ozdobená zakysanou smetanou. Vhodná příloha: bramborgul_se_smové knedlíky,houskové knedlíky, těstoviny,rýže nebo noky.

SUROVINY:
Tuk (olej, sádlo) 100g
Hovězí maso 600g
Cibule 400g
sůl , pepř, mletá paprika sladká,
česnek, kmín,
0,1 l čeveného vína
80g hladké mouky
3/8 l zakysané smetany

Postup:
Na rozpáleném tuku zprudka opečeme na kostky nakrájené maso,přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do světlehněda. Přidáme koření, víno a zalijeme vodou. Dusíme do měkka. Mouku rozmícháme v troše smetany a omáčku zahustíme. Provaříme a dochutíme.
Při podávání jednotlivé porce přeléváme kysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..