Maďarská kuchyně
60 g slaniny
3 lžíce oleje
1 cibule
mletá sladká paprika
600 g hovězí kýty
1 stroužek česneku
tymián
sůl
mletý pepř
1 dl červeného vína
1 zelená paprika
1 rajče
200g klobásy
Slaninu pokrájíme na drobné kostky a škvaříme na oleji v kotlíku, až pustí tuk. Zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme maso pokrájené na tenké hranolky, rozetřený česnek a špetku tymiánu. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme zelenou papriku pokrájenou na kolečka a rozkrájené rajče a přikryté dusíme v malém množství šťávy. Podle potřeby podléváme vodou. Když maso téměř změklo, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, necháme přejít varem a podáváme.
Sešity domácího hospodaření 1988