Štika s citrónovou omáčkou

Asi 800 g štiky

100 g kořenové zeleniny

Ilustrační fotoLuckyLife11 / Pixabay

půlka cibule

4 zrna pepře

3 nová koření

bobkový list

lžíce octa

sůl

na citrónovou omáčku :

40 g Hery

30 g hladké mouky

1/8 l bílého vína

1/8 l vody

citrón

žloutek

cukr

 

Do vody vložíme nakrájenou zeleninu, všechno koření a lžíci octa. Vše povaříme a do horkého vývaru vložíme porce štiky. Rybu vaříme zvolna asi 12 minut, porce vyjmeme a podáváme s citrónovou omáčkou. Přílohou může být slané bílé pečivo. Příprava omáčky : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou a vínem, našleháme a povaříme nahladko. Pak přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osladíme. Před přelitím ryby vmícháme ve studené vodě ušlehaný žloutek a omáčku pouze prohřejeme.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..