Tradiční guláš z maďarské kuchyně, typické chuti a vůně po použitých surovinách.Jako přílohu můžeme podávat rýži, vařené brambory,těstoviny nebo houskový knedlík.
SUROVINY:
Cibule 200g
Česnek 15g
Slanina 100g
Vepřová krkovice bez kosti 750g
mletá paprika 10g
sůl, pepř, Rajčatový protlak 20g
1/4 l kyselé smetany
1 lžička solamylu
2 větší zelené papriky
POSTUP:
Slaninu rozkrájíme na kostičky a v hrnci ji opečeme do křupava
Na rozpuštěnou slaninu dáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova.
Do připraveného základu vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zasypeme paprikou, přidáme česnek, sůl a pepř, podlijeme a dusíme do měkka.
Papriky nakrájíme na nudličky a přidáme k hotovému masu.
Rajský protlak a škrob rozmícháme v polovině smetany a vmícháme do guláše.
10 minut povaříme a dochutíme, přidáme zbylou smetanu a podáváme.