1 kg vepřové pečeně bez kosti
hořčice
čerstvé bylinky (petrželka, kerblík,, pažitka ale není nutné)
kořenící směs na steak
olej
50g hladká mouka
1 větší cibule
150 g slanina
150 g žampióny
150g rajčat a paprik
20g protlak
sůl, pepř
Maso potřeme hořčicí a obalíme v kořenící směsi na steak a necháme uležet do druhého dne.
Maso opečeme na oleji a vložíme do pekáčku s poklicí a pečeme v rozehřáté troubě za občasného podlévání doměkka.
Na oleji po opékání masa orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme protlak a zalijeme vývarem (vodou). Provaříme a zahustíme moukou. Přidáme orestované žampióny, nakrájená rajčata a papriky, rozpuštěnou na kostičky nakrájenou slaninu a dochutíme solí a pepřem. Do hotové šťávy přidáme výpek z masa.
Podáváme s rýží nebo s bramborami.