SUROVINY:
vepřový bůček 500g
lečo bez nálevu 400g
kečup 150g
cibule 200g
česnek 10g
feferonky steril. Bez nálevu 50g
chilli g
pepř g
sůl g
olej 150g
POSTUP:
Vepřový bůček bez kosti semeleme na masovém strojku na hrubší šajbě. Na tuku zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso osolíme,opepříme,přidáme chilli podle chuti (pozor,ještě budeme přidávat namleté feferony), a za občasného míchání dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme lečo,kečup a semleté feferonky, utřený česnek a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 1/2 hodiny. Takto připravenou směs můžeme buďto hned použít nebo uchovat na pozdější použití. Můžeme ji zamrazit nebo sterilizovat v malých zavařovacích sklenicích při 90 stupních C po dobu 20 minut. V lednici připravená směs v uzavřené nádobě vydrží asi 10 dní.
Podáváme na topince z veky nebo chleba posypané strouhaným sýrem.
TIP!:Směs můžeme použít k plnění palačinek,omelet nebo bramboráku. Můžeme směsí naplnit i kapsu z masa.