Maďarská kuchyně
sůl
mletý pepř
80 g sádla
2 cibule
mletá sladká paprika
2 zelené papriky
2 rajčata
500g hlávkového zelí
500g brambor
1 dl bílého vína
kmín
majoránka
saturejka
špetka hořčičných semínek
Vepřové kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, hned vložíme papriky pokrájené na kolečka, pokrájené rajče, zelí pokrájené na nudličky, kostky brambor, koření a vše zalijeme vínem. Směs dusíme za častého zamíchání, až zelenina a brambory změknou. Přidáme opečené kotlety, krátce je podusíme a hned podáváme.
Foto: Wikimedia Commons, Autor: Garitzko
Sešity domácího hospodaření 1988