Kološvárské vepřové kotlety v kotlíku

on

3e10f404099e323dd3bd46a88e7b8b5d

 

Maďarská kuchyně

 

4 vepřové kotlety 150g

sůl

mletý pepř

80 g sádla

2 cibule

mletá sladká paprika

2 zelené papriky

2 rajčata

500g hlávkového zelí

500g brambor

1 dl bílého vína

kmín

majoránka

saturejka

špetka hořčičných semínek

Vepřové kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, hned vložíme papriky pokrájené na kolečka, pokrájené rajče, zelí pokrájené na nudličky, kostky brambor, koření a vše zalijeme vínem. Směs dusíme za častého zamíchání, až zelenina a brambory změknou. Přidáme opečené kotlety, krátce je podusíme a hned podáváme.

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Garitzko

Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..