1 a 1/2 kg žebírek
2 stroužky česneku
5 PL olivového oleje
3 PL dijonské hořčice
3 PL medu
šťávu z 1 citronu
2 PL hnědého cukru
tabasko
sůl, pepř
Omytá a osušená žebírka naporcujeme a položíme na smaltovaný plochý pekáč. Česnek oloupeme, jemně nakrájíme nebo na česnekovém lisu prolisujeme. Marinádu připravíme z olivového oleje, hořčice, citronové šťávy, cukru, česneku a několika kapek tabaska (podle chuti). Vše dobře promícháme.
Žebírka přelijeme marinádou a přikryté necháme 3 hodiny marinovat.
Okapaná nebo lehce osušená žebírka položíme na rozpálený gril a při nízké až střední teplotě grilujeme 20-30 minut. Během pečení žebírka často obracíme a potíráme zbylou marinádou. Nakonec maso osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.