žebírka s hořčicí a medem

on

1 a 1/2 kg žebírek

2 stroužky česneku

5 PL olivového oleje

3 PL dijonské hořčice

3 PL medu

šťávu z 1 citronu

2 PL hnědého cukru

tabasko

sůl, pepř

Omytá a osušená žebírka naporcujeme a položíme na smaltovaný plochý pekáč. Česnek oloupeme, jemně nakrájíme nebo na česneko­vém lisu prolisujeme. Mariná­du připravíme z olivového ole­je, hořčice, citronové šťávy, cukru, česneku a několika ka­pek tabaska (podle chuti). Vše dobře promícháme.

Žebírka přelijeme mariná­dou a přikryté necháme 3 ho­diny marinovat.

Okapaná nebo lehce osuše­ná žebírka položíme na rozpá­lený gril a při nízké až střední teplotě grilujeme 20-30 mi­nut. Během pečení žebírka často obracíme a potíráme zbylou marinádou. Nakonec maso osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..