Bazalkové krémové šťouchané brambory

 

Ingredience:
4 velké brambory
2 velké stroužky česneku
6 lžic másla
60g krémového sýru
125ml kyselé smetany
4 lžíce bazalkových listů
mletá sladká paprika
sůl a pepř

Příprava:
Osmažit neoloupaný česnek na troše oleje do měkka. Oloupat ho.
Uvařit brambory v osolené vodě do měkka. Slít je a vložit do mísy. Rozmačkat je i se slupkou a česnekem pomocí mačkadla na brambory. Přidat máslo, kyselou smetanu, krémový sýr a velice dobře vše promíchat. Ochutit paprikou, solí a pepřem.

Poskládat lístky bazalky jeden na druhý, smotat je dohromady a nakrájet je na velice tenké proužky. Zamíchat bazalku do brambor a podávat je horké

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..