Bramborová kaše se slaninou

ilustrační foto –422737 / Pixabay

Ingredience:
1,5 kg brambor,
100 g slaniny,
250 g goudy,
1 štěrbák,
30 g másla,
bílý pepř,
nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:
1. Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a v mírně osolené vodě asi 20 min. vaříme.
2. Mezitím nakrájíme slaninu na kousky a na pánvi opečeme. Sýr nastrouháme.
3. Štěrbák očistíme, odkrojíme zavadlé listy, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nud­ličky asi 1 cm silné.
4. Brambory slijeme a vývar zachytíme. Poté přidáme máslo a rozšťoucháme je. Přilijeme asi polovinu vývaru. Mírně ochutíme pepřem a muškátovým oříškem.
5. Kousky slaniny a polovinu nastrouhaného sý­ra vmícháme do bramborové kaše. Nakonec přidáme ještě štěrbák a povrch posypeme zbývající polovinou nastrouhaného sýra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..