Plněné brambory

Ingredience:
Jedná se o skvělou přílohu k biftekům a kotletám nebo o rychlou večeři.
8 středně velkých lojovitých brambor,
svazek pažitky,
150 g zakysané smetany,
250 g tučného tvarohu,
sůl,
pepř,
4 PL másla.

Příprava:
1. Brambory důkladně očistíme a okartáčujeme, ale neloupeme. Každou opatrně podélně provrtáme vypichovačem na jablka a vzniklou tyčinku opatrně vytáhneme. Odřízneme z ní dva asi 1,5 cm dlouhé kousky a vložíme je do studené vody, aby nezhnědly.
2. Omyjeme svazek pažitky, osušíme a najemno nakrájíme. Pažitku smícháme v míse se zakysanou smetanou a tvarohem. Pořádně osolíme a opepříme. Hmotou naplníme otvory v provrtaných bramborách a odříznutými kousky pak otvory uzavřeme, aby z nich tvaroh nevytekl.
3. Troubu předehřejeme na 175°C. Na malé pánvičce rozpustíme máslo. Vymažeme jím plech, na který rozložíme brambory a potřeme je zbývajícím máslem. Na střední příčce trouby pečeme asi 35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..