Hovězí guláš se zelím

on

600 g hovězího masa

50 g sádla

2 cibule

300 g kysaného zelí

1 lžíce hladké mouky a trochu sádla na jíšku

sůl, mletý pepř, kmín

Hovězí maso nakrájíme na kousky, dáme na cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle, za stálého míchání osmahneme, osolíme a mírně podlijeme vodou. Dusíme téměř do měkká, opepříme, přidáme kmín a sterilované zelí. Když zelí změkne, zahustíme pokrm předem připravenou jíškou a podusíme. Podáváme s chlebem

 

Zdroj: Krajánkovy recepty z Povltaví 1994

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..