Jihočeský guláš

SUROVINY:
hovězí maso přední 600g
tuk (nejlépe sádlo) 100g 
cibule 200g
rajčatový protlak 10g
česnek 10g
mouka hladká 100g
paprika mletá 5g
čerstvé houby 300g

sůl
pepř mletý
majoránka
kmín

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na kousky a vložíme na dozlatova usmaženou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme sůl, pepř, česnek, rajčatový protlak, kmín, zarestujeme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zarestujeme. Zalijeme a dobře provaříme. Omáčku scedíme na maso, přidáme orestované houby, majoránku a 15 minut povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..