400 g hovězího masa
sůl, pepř
6 lžic sádla
2 cibule
1 lžička sladké papriky
vývar
2 – 4 stroužky česneku
kmín, majoránka
2 lžíce hladké mouky
200 g brambor
2 zelené papriky
2 rajčata
2 sterilované okurky
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme do zlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek a kmín. Dusíme do měkká a když je maso měkké vydusíme na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme trochou vývaru a dusíme. Přidáme nakrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle. Vše zvolna dusíme 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, okurky, majoránku, necháme znovu přejít varem a odstavíme.
Zdroj: Krajánkovy recepty z Povltaví 1994