Volyňský guláš

on

400 g hovězího masa

sůl, pepř

6 lžic sádla

2 cibule

1 lžička sladké papriky

vývar

2 – 4 stroužky česneku

kmín, majoránka

2 lžíce hladké mouky

200 g brambor

2 zelené papriky

2 rajčata

2 sterilované okurky

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme do zlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek a kmín. Dusíme do měkká a když je maso měkké vydusíme na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme trochou vývaru a dusíme. Přidáme nakrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle. Vše zvolna dusíme 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, okurky, majoránku, necháme znovu přejít varem a odstavíme.

Zdroj: Krajánkovy recepty z Povltaví 1994

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..