Papriky plněné zelím

on

1 kg paprik

1 kg hlávkového zelí

20 g soli

30 g cukru

Nálev: 1 šálek octa, 1 šálek vody, 1 lžička soli, špetka cukru, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list

Zelí najemno nakrájíme, přidáme sůl a cukr a necháme dvě hodiny odstát. Papriky dobře omyjeme, zbavíme semen a naplníme je připravenou zelnou směsí. Do pečlivě vymytých lahví (nejlépe sterilovaných) naskládáme papriky plněné zelím, zalijeme nálevem a dobře zavíčkujeme. Sterilujeme 30 minut při 90 °C.

 

Zdroj: Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..