Vyzkoušel jsem skvělý recept na grilovaný hermelín a nedá mi to, se nepodělit.
recept jsem nalezl na webu „fresh.iprima.cz“:http://fresh.iprima.cz/recepty/grilovany-hermelin-s-dijonskou-horcici-karamelizovanou-cibuli-na-pive
Sedlčanský hermelín na gril 1 balení
dijonská celozrnná hořčice 4 lžičky
větší cibule 2 ks
kompotované, čerstvé nebo mražené brusinky 60 g
olej 3 lžíce
hnědý cukr 2 lžíce
světlé pivo 200 ml
sůl
1
V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte.
2
Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte ¼ cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu.
3
Dejte na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem.