Suroviny:
2kg špekáčků
0,5kg cibule
1 sklenici okurek
1 malou sklenici feferonek
Špekáčky oloupeme,do poloviny nařízneme.Do řezu vložíme plátek cibule a okurky.Utopence vkládáme o velké láhve od okurek.Prokládáme cibulí a feferonkami.
Nálev:
0,5l octa
0,8 l vody
8 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
2 listy bobkového listu
l žíce cukru
l žička mleté papriky
sůl,pepř ml.,chilli dle chuti
Svaříme vodu s octem a kořením. Uvedeme do varu a vaříme cca. 5 minut. Nálev necháme schladnout a ještě vlažný jej nalijeme na připravené špekáčky.Utopence necháme přes noc venku a druhý den je dáme do lednice. Necháme uležet cca 7-10 dní.