Karlovarský knedlík

on

800g veky
5 vajec,
500 ml mléka,
300 g hrubé mouky,
1 svazek petrželové nati,
muškátový květ,
sůl

 

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme a na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.

IMG_6056

Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku.

IMG_6059

Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.

 

IMG_6063

 

Vepřové na paprice s karlovarským knedlíkem

 IMG_6072

 

Recept ze Snídaně s Novou Škola vaření

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..