7— 10 palic česneku (500 g)
1/2 I bílého vina
1 dl octa
2-3 větvičky rozmarýnu
2-3 větvičky tymiánu
1 kulička pepře
10 kuliček koriandru
4 kuličky nového koření
80 g cukru
4 lžičky soli (20 g)
4 lžíce oleje
3—4 feferonky
8 hřebíčků
Česnek oloupáme, ale jednotlivé stroužky necháme vcelku. Veškeré přísady mimo oleje smícháme a dáme svařit. Do téměř vroucí tekutiny přidáme stroužky česneku a necháme společně povařit tři minuty. Ihned sundáme z ohně, necháme vychladnout a marinujeme po dobu 1 2 hodin. Po 1 2 hodinách znovu na tři minuty svaříme a znovu necháme vychladnout. Po zchladnutí směsi plníme do čistě vymytých sklenic, dolijeme po okraj olejem a dobře zavíčkujeme.
Zdroj: Sešity domácího hospodaření 1986
Foto: Wikimedia Commons, Autor: David Monniaux