Zeleninová hořčice

on

1    kg zelených rajčat

500 g hlávkového zelí

1 větší celer

8 menších feferonek

6 větších červených paprik

2    velké cibule

1 lžíce soli

2 lžíce hořčičných semínek

1/4 l 8% octa

180 g cukru

Rajčata, zelí, celer, feferonky, papriky a cibuli rozemeleme na masovém strojku na jemnou hmotu. Přidáme sůl, rozemleté hořčičné semínko a cukr. Vše dusíme 20 minut na mírném ohni. Přidáme ocet a dusíme dalších pět minut. Plníme do čistě vymytých sklenic a dobře zavíčkujeme. Nesterilujeme. Skladujeme na studeném místě. Je výborné k pečeným masům, ale též k minutkám a smaženým pokrmům. Chceme-li uchovat hořčici po celý rok, postupujeme takto: horkou směs naplníme do čistě vymytých a napařených lahví. Zavíčkujeme a sklenice otočíme dnem vzhůru.

Odkazy:

hořčice

Foto: Wikimedia Commons, Odkaz na obrázek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..