500 g hlávkového zelí
1 větší celer
8 menších feferonek
6 větších červených paprik
2 velké cibule
1 lžíce soli
2 lžíce hořčičných semínek
1/4 l 8% octa
180 g cukru
Rajčata, zelí, celer, feferonky, papriky a cibuli rozemeleme na masovém strojku na jemnou hmotu. Přidáme sůl, rozemleté hořčičné semínko a cukr. Vše dusíme 20 minut na mírném ohni. Přidáme ocet a dusíme dalších pět minut. Plníme do čistě vymytých sklenic a dobře zavíčkujeme. Nesterilujeme. Skladujeme na studeném místě. Je výborné k pečeným masům, ale též k minutkám a smaženým pokrmům. Chceme-li uchovat hořčici po celý rok, postupujeme takto: horkou směs naplníme do čistě vymytých a napařených lahví. Zavíčkujeme a sklenice otočíme dnem vzhůru.
Odkazy:
Foto: Wikimedia Commons, Odkaz na obrázek