Kořeněná omáčka k masu

on

1/2 hrnečku nadrobno nastrouhané cibule

1 lžička soli

1 lžička citrónové šťávy nebo vinného octa

1 lžíce worcesterské omáčky

1/2 lžičky chilli koření

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

1/2 hrnečku rajčatového protlaku

1/2 hrnečku vody

Veškeré přísady smísíme a velmi krátce podusíme a necháme vychladnout. Podáváme jako ostrou omáčku k masům. Je možné si omáčku připravit na kratší dobu do zásoby. V tomto případě omáčku nevaříme krátce, ale necháme ji na ohni 10 – 15 minut. Plníme horkou do předem pečlivě vymytých sklenic, a pevně zavíčkujeme.

02072011082

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..