OMÁČKA Z HŘIBŮ

on

1 l hovězího vývaru

1 miska nakrájených pravých hřibů

1 žloutek

1 cibule

3 bobkové listy

6 kuliček nového koření

podle chuti ocet nebo citrónová šťáva

sůl

Na zahuštění: 1/41 kysané smetany, 4 lžíce hladké mouky.

Do vývaru dáme vařit nakrájenou cibuli a koření. Vaříme asi čtvrt hodiny, pak vývar přecedíme a do čistého vývaru přidáme hřiby nakrájené na větší kousky. Vaříme je tak dlouho, až změknou, tj. asi čtvrt hodiny. Z mouky a smetany umícháme hladké řídké těstíčko a po částech ho vlijeme do vývaru. Stále mícháme, aby omáčka nevytekla z hrnce a dobře se zavařila. Když je hotová, asi za 15 minut, zjemníme ji rozkvedlaným žloutkem. Pak už omáčku nevaříme, jen dochutíme solí a octem nebo citrónovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..