“Křidla západ-východ z Buffala”

on

z knihy ?”Jak grilovat – Steven Raichlen “

Pro 4 osoby

25062011054Potřebujeme:

Kuřecí křídla  1,5 – 2 kg

Špejle – nejlépe bambusové (podle počtu křídel)

Na  marinádu:

máslo 250g (já použil olivový olej)

4 stroužky česneku

4 jarní cibulky ( ty jsem neměl, tak jsem použil 1 střední cibuli)

čerstvý zázvor (asi tak 1,5-2 cm kořene)25062011053

1 hrnek thajské ostré omáčky sriracha nebo jiné ( použil jsem omáčku sriracha chilli garlik)

3 lžíce limetkové štávy

1 lžička černého pepře

sůl

Křídla napíchněte na špejli a naskládejte do vhodné nádoby. Marinádu připravíme tak že na části tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, čenek a zázvor tak aby to vonělo ale nehnědlo, pak přidáme zbytek tuku, thajskou omáčku, limetkovou štávu a pepř a podle chuti osolíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na křídla. Křídla obrátíme, aby se marinádou pokrili celé.

Pak už jen ugrilovat jak jsme zvyklí. Grilované maso přelijeme zbytkem marinády-omáčky. Já jsem ji dal do misky maso jsme si namáčeli, je to opravdu hodně ostré a každý to nemusí.

25062011062 25062011064

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..