Kapr pro florentinsku

on

1 kg kapraFile:Kapr obecný.jpg

sůl, mletý pepř

strouhanka

olej na smažení

1 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

2 bobkové listy

1 dl bílého vína

2—3 lžíce vody

Staženého, vykuchaného kapra nakrájíme na porce, dobře opereme, osušíme v utěrce, osolíme a opepříme. Potom obalíme porce ve strouhané housce, osmažíme v rozpáleném oleji a dáme stranou. V ohnivzdorné misce zahřejeme olivový olej, osmahneme na plátky nakrájený česnek a přidáme bobkové listy a osmaženého kapra. Podlijeme vínem, troškou vody a pečeme v troubě do měkká. Podáváme nejlépe s bramborem.

 

Zdroj: Výstřižek ze starých novin

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Dezidor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..