4—6 línů (podle velikosti)
1 dl mléka,
sůl, mletý pepř
olej na smažení
2 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku
2 cibule
1 paprikový lusk
2 dl octa
3—4 lžíce vody
1 kávová lžička cukru
Líny zbavíme šupin, opereme, vykucháme a opět dobře opereme. Potom je usušíme v utěrce, navlhčíme mlékem, osolíme a opepříme, pomoučníme troškou mouky, opečeme na rozpáleném oleji. po. obou. stranách do zlatova a přendáme je do porcelánové mísy. Na pánvi osmahneme na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájený paprikový lusk. zalijeme směsí octa a vody a osladíme. Směs přidáme do varu, přelijeme líny a necháme vychladnout. Vychladlé líny zakryjeme a necháme alespoň 12 hodin v chladu marinovat.
Zdroj: Výstřižek ze starých novin