1 balíček fleků
1 větší miska nakrájených hub – směs (asi 500 g)
200 g vařeného uzeného bůčku
1 cibule
3 vejce
2 až 3 lžíce sádla
3 dcl mléka
petrželová nať
drcený kmín, pepř, sůl
máslo na vymazání pekáče
trocha strouhanky na vysypání pekáče
Nejprve si uvaříme fleky podle návodu. V kastrolu osmažím na sádle nakrájenou cibulku, přidáme uzený bůček, nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme doměkka.
Uvařené fleky smícháme s připravenou směsí, přidáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti okořením pepřem a solí, promíchám a dám do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v troubě celkem cca 30 minut. Zhruba v polovině pečení zalijeme směs v pekáči vejci rozkvedlanými v mléce.
TIP! : “Jako bezmasou variantu vynecháme uzený bůček a sádlo zaměníme za olivový olej”