Rizoto s listovým špenátem a žampióny

on

300 rýže na rizoto

300g žampiónu

olivový olej

1 cibule

1 – 2 stroužky česneku

100 ml vína

vývar ( nebo voda ) dle potřeby

100 g listů čerstvého špenátu ( nebo mražený listový špenát)

strouhaný parmazán

snítka rozmarýnu a tymiánu

sůl,bílý pepř

 

 

Špenát posekáme na drobno (mražený spaříme a posekáme), žampióny nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky.

V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm doměkka na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Pak přidejte žampiony, bylinky a přibližně pět minut je míchejte. Přidejte rýži, osolte a opepřete a orestujte.

Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte naběračku vy?varu a míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat. Při podávání sypeme parmazánem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..