3 kg vepřové hlavy. 500 g vepřového bůčku, 500 g vepřových plic, S00 g vepřových jater, 1 kg žemle, 1 l vývaru z masa, sůl, třený česnek, citrónová kůra, majoránka, mleté nové koření, mletý pepř, škvařené sádlo
Dobře opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu, bůček a plíce uvaříme v mírně osolené vodě. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší, plíce uvaříme zcela doměkka. Proto je vaříme zvlášť. Vepřovou hlavu a bůček vykostíme a maso rozsekáme nadrobno společně s plícemi. Očištěná a opláchnutá vepřová játra umeleme najemno a promícháme se žemlí namočenou ve vodě a před použitím dobře vymačkanou. Pak k žemlí s játry přidáme rozsekané maso, ochutíme solí, kořením, přidáme procezený vývar z masa a vše dobře promícháme, popřípadě ještě dochutíme. Hotový prejt dáme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna upečeme.
Přílohy: vařené brambory, kysané zelí, chléb.
Sešity domácího hospodaření 1987