Rozpis na 4 porce:
1 lžíce koření na drůbež
3 lžíce oleje
1 lžička másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru
1 lžíce sterilovaného růžového pepře
lžíce kaparů
3 lžíce sladké smetany
1 lžíce sójové omáčky
sůl
Vepřové panenky dobře očistěte, opláchněte, osušte a nakrájejte na dvanáct stejně velkých plátků. Potom je lehce naklepejte a posýpejte kořením na drůbež. 0 Na pánvi nechte rozpálit olej a plátky masa na něm z obou stran opékejte, přibližně 8-10 minut. Opečené medailonky vyjměte a uchovejte v teple. Ve výpeku rozpusťte máslo, vsýpejte hladkou mouku a krátce ji orestujte. Rozřeďte vývarem, přidejte nakládaný pepř a kapary. Vše zjemněte smetanou. Povařte a nakonec šťávu dochuťte sójovou omáčkou a solí. Medailonky rozdělte na talíře a přelijte připravenou kaparovou šťávou. Podávejte s libovolně upravenými brambory a čerstvou zeleninou či salátem.