Maďarská kuchyně
600 g zadního hovězího masa
60 g slaniny
1 cibule
česnek
80 g rajčat
2 papriky
1,5 dl suchého bílého vína
majoránka
mletý pepř
estragon
saturejka
sůl
vývar
Opláchnuté maso naklepeme a nakrájíme na hranolky. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Doplníme rozetřeným česnekem, oloupanými pokrájenými rajčaty, pokrájenými paprikami a nakonec masem. Vše podlijeme vínem, ochutíme majoránkou, pepřem, estragonem, saturejkou, osolíme a přikryté dusíme na mírném ohni. Podle potřeby podléváme maso trochou vody nebo vývarem. Maso se má dusit v malém množství šťávy. Měkké maso podáváme s vařenými brambory.
Foto: Wikimedia Commons Autor: Maciarka
Sešity domácího hospodaření 1988