Tento týden jsem vyzkoušet tento recept, a musí říct, bylo to velmi dobré.
Recept jsem našel v jednom starém kalendáři.
Tak tedy, pro 4 osoby budeme potřebovat:
Postup je následující:
Krkovičky naklepeme, okořeníme a naskládáme do pekáčku.
Z piva oleje, kečupu a česneku připravíme marinádu do které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nasekanou feferonku.
Připravenou směsí zalijeme krkovičky a necháme cca 3 hodiny odležet.
Poté vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme až do změknutí masa.
Z marinády nám vznikne krásný hustý sos.
A příloha? No přeci chléb a pivo.
Přeji Vám dobrou chuť.
TIP: Kromě cibule můžete přidat do marinády i nakrájené zelené papriky.
Našel jsem na NETu ještě jeden zajímavý recept na krkovičku na černém pivu. Vypadá taky velmi zajímavě. Myslím že stojí za vyzkoušení.