Rozpis na 4 porce:
400 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
800 ml kuřecího vývaru
1 mrkev
2 jarní cibulky
1 malá bageta
1 uzený korbáčik
Sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte olej s máslem, vsýpejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji dorůžova. Takto připravený základ podlijte kuřecím vývarem, přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a jarní cibulky. Polévku nechte na mírném ohni provařit. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech a nasucho opečte v troubě. Potom na každý toust položte kousek nakrájeného korbáčiku a nechte roztát pod grilem nebo v rozehřáté troubě. B Povařenou polévku podle chuti osolte a okořeňte mletým pepřem. Rozdělte ji do talířů a přidejte sýrové plátky bagety. Porce dozdobte snítkou petrželky