Rozpis na 4 porce:
400 g vepřové krkovice
200 g vepřových jater
100 g tučné anglické slaniny
velké cibule
1 červená paprika
sůl
mletý pepř
1-2 snítky rozmarýnu
olej
200 ml vývaru
Krkovici a játra opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Pak vše i se slaninou nakrájejte na stejně velké kousky. Cibule oloupejte, rozčtvrťte a jednotlivé vrstvy od sebe oddělte. Papriku opláchněte, očistěte a nakrájejte na kousky. Vše ochuťte solí, mletým pepřem, nadrobno natrhaným rozmarýnem a střídavě napichujete na grilovací jehly nebo špejle. 0 Na pánvi rozpalte olej a při-pravené špízy opékejte ze všech stran, asi 12-15 minut. Potom je podlijte vývarem a krátce poduste. Hotové špízy rozdělte na talíře na 4 porce:
a podlijte šťávou, kterou jste dochutili solí. Podávejte s chlebem nebo pečenými brambory.
Ilustrační foto