S PRONIKAVOU VŮNÍ MÁTY, BAZALKY A ROZMARÝNU
Pro 4 osoby
4 vykuchaní pstruzi
1 citron
1 sv. petrželky
po 1 větvičce máty, rozmarýnu a bazalky
2 stroužky česneku
Sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
4 rajčata
Postup
Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Citron omyjeme v horké vodě a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a necháme okapat. Ryby naplníme polovinou citrónových plátků i bylinek. Zbývající polovinu bylinek a oloupaný stroužek česneku nasekáme a smícháme se solí, pepřem a olejem. Marinádou ryby potřeme a dáme je i se zbývajícími plátky citronu na 8 minut grilovat. Občas pstruhy obrátíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a na poslední 3 minuty je přidáme grilovat k rybám. Vyjmeme a můžeme pstruhy ozdobené bylinkami servírovat.
Foto: Matthew Laird Acred