Křupaví pstruzi s bylinkami

on

S PRONIKAVOU VŮNÍ MÁTY, BAZALKY A ROZMARÝNU

Pro 4 osoby

4 vykuchaní pstruzi

1 citron

1 sv. petrželky

po 1 větvičce máty, rozmarýnu a bazalky

2 stroužky česneku

Sůl

pepř

2 lžíce olivového oleje

4 rajčata

Postup

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Citron omyjeme v horké vodě a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a necháme okapat. Ryby naplníme polovinou citrónových plátků i bylinek. Zbývající polovinu bylinek a oloupaný stroužek česneku nasekáme a smícháme se solí, pepřem a olejem. Marinádou ryby potřeme a dáme je i se zbývajícími plátky citronu na 8 minut grilovat. Občas pstruhy obrátíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a na poslední 3 minuty je přidáme grilovat k rybám. Vyjmeme a můžeme pstruhy ozdobené bylinkami servírovat.

 

Pstruh
Pstruh

Foto: Matthew Laird Acred

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..