500 g bílé veky
150g hrubé mouky
2 vejce
4 dl mléka
50 g slaniny
petrželka
sůl
pepř
mletý muškátový květ
100 g sádla
150 g cibule
Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky, veku nakrájíme na kostičky a dáme do trouby vyschnout. Obojí promícháme, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu, vejce, sekanou petrželku, osolíme, okořeníme pepřem, květem, nalijeme mléko a po krátkém stání vmícháme mouku. Vše promícháme v tuhé těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Zaváříme je do vařící osolené vody, vaříme je asi 1 2 minut a vyjmeme. Podáváme maštěné sádlem, ve kterém jsme osmažili drobně nakrájenou cibuli. Vhodná příloha je kysané zelí.
Foto: Wikimedia Commons, Autor: Nillerdk
Sešity domácího hospodaření 1985