Utopenci Radka Janoška

ilustrační foto ivabalk / Pixabay

Špekáčky

deko

feferonková pasta

cibule

hlávkové zelí

paprika-kapie

pepř

 

Špekáčky podélné rozkrájíme tak, abychom získali plát uzeniny jako při přípravě ptáčků. Takto rozříznutý špeká­ček přidržíme rozvinutý a pomažeme feferonkovou pas­tou. Přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř. Naplněné kusy klademe do sklenice a prokládáme vrstva­mi nakrouhaného čerstvého zelí, papriky, cibule a prosypáváme pepřem. Pokrm nepřisolujeme, protože feferonková pasta obsahuje 20 procent soli. Vše zalijeme nálevem DEKO a necháme minimálně týden uležet.

 

Recept vítězných utopenců z prvního ročníku Staroplzenecký utopenec zdroj:MF DNES 11.11 2002

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..